Vellykket blåskjell oppskrift
Vi har blitt litt glade i blåskjell som helgemat. Nå var det påtide å finne på en ny vri og jeg hadde sett en oppskrift med blåskjell, men tror du jeg fant den igjen. Jeg satt derfor sammen en egen oppskrift som jeg gjerne vil dele. Den ble god!
Tomatiserte blåskjell med
koriander
1 nett blåskjell
1 nett blåskjell
1 gulerot
1 bunt vårløk
1 boks tomater
2 hvitløk
2 sjalottløk
1/3 chilli
Fersk korianer, basilikum
og timian
Fond, skalldyr og fisk
Hvitvin ca 2 dl
Krydder
Litt salt
Litt pepper
Litt sukker
Santa Maria Chilli
Explosion krydder
Santa Maria Pasta Rossa krydder
Ta boksen med tomater i en
bolle, tilsette oppkuttet vårløk, chilli og en hvitløk. Tilsett gulerøttene og
ta i litt salt, pepper, sukker og Santa Maria krydder; Chilli Explosion og
Pasta Rossa etter smak. Ta i ca en teskje fond av skalldyr og en teskje av
fisk. Deretter tar du i rikelig med Koriander og deretter litt basilikum og
timian.
Imens kan du varme god
olivenolje i en gryte og legge i sjalottløken,
med 1 hvitløk og varme det slik at det blir blankt. Deretter tar du i
”tomatsausen” og lar det surre i i ca tre minutter,
Hell i hvitvinen, og deretter
blåskjellen og la det trekke 3-5 minutter avhengig av hvordan du liker de.
Serveres med god majones,
aioli og pommes frites.
Kommentarer