Reinsdyr med potet og pæretårn
Vil dele denne fine oppskriften fra Matprat med dere. Du finner oppskriften her http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/reinsdyrfilet-med-paere-potet-og-sopp/ eller nedenfor.
Ingredienser
- 800 gytrefilet av reinsdyr ,eventuelt indrefilet
- 1 tssalt
- ½ tspepper
- 2 ssmargarin eller olje
- 1 ss finhakket frisk timian
- 1 ss finhakket frisk salvie
Potet- og pæretårn:
- 4 stkpotet
- 4 stkpære
- 1 sssmør
- ¼ tspepper
- ½ tssalt
Saus: - 1 stksjalottløk
- 1 sssmør
- 2 dlrødvin
- 1 posesjysaus
Grønnsaker:
- 100 gfrisk spinat
- 100 gsopp
- 6 stksjalottløk
- ½ tssalt
- ¼ tspepper
- 1 sssmør
Slik gjør du
1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.2. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
3. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt).
Saus:
1. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
2. Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.
Grønnsaker:
1. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
2. Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
3. Rens soppen og skjær den i store skiver.
4. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.
Kommentarer