Blåskjelloppskrift til fredagskvelden!
Fredag og tid for blåskjell. Vi bruker ha tapas på fredagene, men i kveld var det en av lørdagsoppskriftene på menyen, blåskjell med pommes frites.
Oppskrift blåskjell to personer:
1 blåskjellnett
hvitløk
vårløk
en boks hakkede tomater
fond, gjerne fisk og skalldyr
hvitvin
krydder
Kruspersille og basilikum
Pommes frites og majones
Hvitvin
Bland tomater, 2 hvitløksfedd, halvparten av vårløken, salt, pepper, italiensk krydder, chili krydder, 1 dl utvannet fond med fisk og skalldyr, samt litt kruspersille og basilikum. La dette stå og godgjøre seg i 15 minutter.
Imens kan du frese en hvitløkfedd, halvparten av vårløken sammen med 1/2 dl hvitvin i tre minutter. Ta i tomatblandingen og la dette surre utterligere tre minutter. Deretter er det klart for 1-2 dl hvitvin og skjellene oppi gryten. La det trekke 5 minutter før du serverer samen med pommes frites og majones (evt hvitløksmajones)
Vinanbefaling: Akarua fra New Zeland.
Kommentarer